Nevěšte hlavu z deprese


Deprese patří mezi časté jevy, které postihují většinu z nás. Nejčastěji nás přepadají, když jsme dlouhodobě smutní – čemuž se říká patologický smutek. Nic nás v životě netěší a my nejsme schopni se z toho začarovaného kruhu bolesti, smutku a naříkání se dostat. Je těžké deprese zvládnout utlumit sám. Trvá většinou tak půl roku, pokud ji neléčíme nebo něco pro sebe neděláme.
Hlavně, i když depresi vyléčíme, ráda se vrací a napadá nás znovu a znovu, je to něco jako malá epidemie našich myšlenek, pocitů a starostí. Žádná antibiotika ji ale nevyléčí. Ano, můžete si nechat od doktora předepsat antidepresiva, ale ani to není výhra. Pokud se nesnažíte, tyto prášky dokáží depresi pouze potlačit, ale dokonalé vyléčení je jen na Vás – na Vaší snaze něco změnit a hlavně se neutápět v sebelítosti.
zoufalství
Pokud jste již zmíněné sebelítosti propadli, je to špatné. V depresi si totiž tím pádem „hovíte“ z toho důvodu, aby Vás všichni litovali, když vidí, co se Vám všechno stalo a Vám dělá dobře, když si můžete připomínat, že Vy jste ten chudáček, kterému se tohle všechno děje a vůbec si neuvědomujete, že je to to nejhorší, co můžete v dané situaci dělat. Je Vám v tom prostě dobře.
Ale dobře by Vám mělo být hlavně z pozitivních věcí. „Negativní uklidnění“ Vaší mysli Vás může úplně zničit. Je třeba, abyste se v takovém případě upnuli ve svém životě na to, co Vám zbylo a na to, co Vám dokáže udělat radost. Nezavírejte před tím oči. Snažte se vidět, co máte okolo sebe a co Vás dokáže potěšit. Určitě máte nějakou rodinu. Vždycky se najde alespoň jeden člověk, který za Vámi bude stát, protože Vás má rád. Nebojte se ho požádat o pomoc.
Pokud se Vám nedaří z tohoto bludného kruhu dostat ven, není nic zahanbujícího, když vyhledáte pomoc psychologa, v závažnějších případech psychiatra. Většina z nás nějakého terapeuta navštěvuje nebo někdy nějakého navštívila. Jsou to lidé, do kterých byste to v životě neřekli, akorát to nemají napsané na čele.
Nikdy si nemyslete, že člověk, který se neustále směje, je šťastný. Nemáte tušení, kolik nocí před tím probrečel do polštáře.
smutný muž

Takže, hlavu vzhůru, pokud jste propadli této zákeřné nemoci, vždy se najde někdo, kdo Vám pomůže. Začněte u odborného terapeuta a postupně s ním zabíjejte Vaši nemoc, až bude zcela pryč.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup
30. 9. 2017 | Komentáře uzavřeny