Tisková náplň CLI-571 je vhodná pro tisk fotografií

Pro tisk fotografií jsou určeny inkoustové tiskárny, velmi dobrou volbou je např. Canon s náplněmi CLI-571 primatisk.cz, na laserové ji samozřejmě vytisknete rovněž, ale v mnohem menší kvalitě. Čemu bychom měli věnovat při jejich pořizování pozornost?

tiskárna

Jak velký zásobník na barvy

Platí zde přímá úměra velikosti a ceny. Větší zásobníky jsou vždy levnější a to je právě úskalí volby nejen náplní, ale především tiskárny. Nejlevnější modely velmi kvalitních tiskáren pořídíte již do tisíce korun, ale ve finále pak bude jejich provoz mnohem dražší, než u tiskáren s vyšší pořizovací cenou. Jako příklad můžeme uvést malé náplně 3 ml, které se běžně prodávají jako spotřební materiál nejlevnějších periferií. Fotografie formátu A5 vás vyjde na zhruba 35 korun, zatímco na zařízeních „střední třídy“, kde jsou zásobníky o objemu 30 ml, vychází tisk přibližně o 50 procent levněji. U velkokapacitních zařízení je pak cena ještě nižší, zhruba kolem 9 korun. Taková je obchodní strategie v podstatě všech firem na trhu.

barevné štítky označení tiskárny

Kvalita inkoustů

Kvalitu inkoustových náplní určují dva základní faktory. Tím prvním je samotný typ zásobníku. V základních řadách vhodných pro tvorbu fotografií je tzv. systém CMYK. Jsou to zkratky čtyř barev cyan (azurová modř), magenta (purpurová), yellow (žlutá) a black (černá). Sofistikovanější zařízení mají k dispozici i další světle barevné odstíny light cyan a light magenta, které tvoří jemnější přechodové kontury.
Druhý ukazatel kvality je výrobce. Základní segment tvoří originální kazety, které na trh dodávají výrobci tiskáren. Jsou to výrobky nejvyšší kvality a spolehlivosti včetně stoprocentní záruky. Velké procento objemu tiskových kazet zaujímají kompatibilní produkty dodávané odlišným výrobcem a zde velmi záleží na technologii, technickém vybavení a serióznosti firem. Zde je potřeba sledovat zákaznické reference a dobu úspěšného působení na trhu, většina z nich se snaží ve svém vlastním zájmu nabídnout co nejvyšší jakost, ale objevují se zde i výrobky nekvalitní za velmi nízkou cenu, většinou původem z Číny.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup
4. 1. 2020 | Posted in: Kultura | Komentáře uzavřeny